Élő közvetítéseink: EB selejtező 20:00 - Svédország vs Magyarország

• Reklám, hírdetés, partnerek

AC Milan

Tu Sei Tutta La Mia Vita!

Re: AC Milan

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.07.29. 18:40

Még pihennek a fiúk. ;)

Közben hivatalosan is bemutatták az új hazai mezünket:

Kép
Kép

Zöld-Fehér színekben otthon vagyunk, nem nyerhet más e mérkőzésen! Zúgjon a Fradi, így nyerni fogunk, buzdítsatok a nézőtéren!
Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Adott: 520 köszönöm
Kapott: 2904 köszönöm
Kedvenc csapat: AC Milan | Ferencváros
Kedvenc játékos: Massimo Ambrosini

Reklám, hírdetés, partnerek

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.07.29. 20:54

Ronaldinho bal térde megsérült, ami miatt 7 napot -és nem 1 hónapot, ahogy azt az nso is terjeszti- ki kell hagynia. Ez azt jelenti, hogy nem léphet pályára a hétvégi Emirates Cup-on.

acmilan.com
Kép

Zöld-Fehér színekben otthon vagyunk, nem nyerhet más e mérkőzésen! Zúgjon a Fradi, így nyerni fogunk, buzdítsatok a nézőtéren!
Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.01. 21:43

Massimiliano Allegri elégedetten nyilatkozott a mai Lyon elleni 1-1-es meccs után:

"Elégedett vagyok ezzel a két nappal. Ami a leginkább tetszett az a védekezésünk és a védelmünk. Kellemes meglepetést okozott a csapat mentalitása. Ami kevésbé tetszett az az, hogy ugyanazokat a hibákat követtük el, mint tegnap, vagyis túl sokszor kontráztak le minket. Seedorf posztja? Ő mindig is egy középpályás volt, teljesen mindegy, hogy elől vagy hátul játszik. Bonera jól játszott, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy milyen sokat kellett kihagynia. A fiatalok jók voltak, mert mindent beledtak és lelkesek voltak."

milannews.it
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.02. 14:31

A gazzetta a következőképpen értékelte a játékosok Lyon ellen mutatott teljesítményét:

Amelia 6.5 - Votl két vagy három nagy védése lábbal. Remek reflexei vannak.

Oddo 5.5 - Az egyenlítő gól nem csak az ő hibája, de szembeötlő volt az a hibája, amikor hasztalanul nyújtózkodott a lábával, hogy blokkolja Briand próbálkozását.

Papastathopoulos 6.5 - Sokkal jobb volt középen, mint az előző meccsen, az Arsenal ellen szélsővédőként. Mindig nagyon magabiztos volt és megmutatta, hogy remek cseréje lehet Nestanak és T.Silvának.

Yepes 6 - Keveset játszott és nem hibázott, de végig bizonytalannak tűnt.

Bonera 5.5 - 60 percig jól játszott aztán a végére összezuhant, de ez a fáradtság miatt érthető.

Zambrotta 6 - Védekezésben nem volt az igazi, de nagyon igyekezett és volt néhány beadása is, amelyet a támadók jobban is kihasználhattak volna.

Antonini 6 - 20 percet kapott, ami alatt igyekezett csillapítani a Lyon támadásait.

Strasser 6 - Küzdött, hajtott, segített a társaknak az ő húsz éves megduplázott energiájával.

Seedorf 6.5 (A MECCS LEGJOBBJA) - A fiatal középpályások között szükség volt ő rá. Rendet tartott és több alkalommal is megpróbálta indítani a csatárokat.

Flamini 6 - Ezúttal nem brillírozott annyira, mint az Arsenal ellen, de mindenhol jelen volt. Egy biztos ember Allegri számára.

Gattuso 6 - Egy félidőt játszott Flamini helyett. Próbálkozott -néha hasztalanul- megállítani a gyors franciákat.

Merkel 6.5 - Minőségi játékos. Szinte biztos, hogy megfog ragadni az első csapatban.

Borriello 6 - Gyakran azt mondja magáról: "dízelmotor vagyok". Valójában ez a meccsen jobban ment neki a játék, és lőtt egy gólt is.

Verdi 6 - Néha kapkodott, de a gólpassza Borriellonak emlékezetes volt.

Pato 6 - Gyorsaság, energia és klasszis: volt egy remek középreadása, de Berretta nem érkezett rá.

Allegri 6.5 - Elkezdte a fiatalok beépítését. Elmondható, hogy a csapat fejlődésben van.

forrás: gazzetta
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.02. 14:44

Luis Fabiano: " A Milan nem tartotta be az ígéretét! "

Részlet a mai gazzettában található Fabiano interjúból:

A VB alatt úgy tűnt, hogy a sikerült a Milannal megegyezni: mi történt?

Igazából senki nem keresett meg engem. A Milan és én megszakítottuk a kapcsolatot az elmúlt év végén, amikor már nagyon közel álltunk a megegyezéshez.

Megszakították?

Igen, mert volt egy ígéretük, amit aztán nem tartottak be.

Mit ígértek?

Nem mondhatom el.

Tehát?

Tehát maradok a Sevillánál.

Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Neo3 » 2010.08.03. 12:45

Kíváncsi lennék, mi volt az az ígéret... 100%, hogy a pénzről lehet szó!
Alé! Alé! Alé MILAN alé! Forza lotta, vincerai! Non ti lasceremo mai!
Neo3
Aktív felhasználó
Aktív felhasználó

Adott: 32 köszönöm
Kapott: 7 köszönöm
Kedvenc csapat: AC Milan
Kedvenc játékos: Bex,Kaká,Higu,Robben

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.03. 20:15

A mai gazzetta a csapat támadógépezetével foglalkozik.

3 lehetséges felállást tettek közzé:

1- Pato a balon, Ronaldinho a jobbon, elől pedig Borriello
2- Pato a balon, Ronaldinho a jobbon, elől pedig Huntelaar
3- Pato a balon, Verdi a jobbon, elől pedig Borriello

Tehát ebből is kiderül, hogy talán egyedül Patonak van bérelt helye a csapatban. Verdi bizonyította most hétvégén, hogy lehet rá számítani, bár szüksége van még 2-3 kiló izomra. Mivel Ronaldinho sérüléssel bajlódik, és egyelőre külön edz a többiektől, így Verdinek lesz lehetősége még bizonyítani, hogy ha esetleg úgy alakul, akkor lehet rá számítani Ronaldinho helyén.
És akkor még ne feledkezzünk meg a jó öreg Inzaghiról sem, aki majd a BL-ben bizonyíthat, ami ugyebár az ő specialitása.

Néhány érdekesség:

- Az elmúlt szezonban 18 gólt szerzett a Pato-Borriello-Ronaldinho hármas: 15 meccs, 941 perc, Pato 9 gólt, Borriello 6-ot míg Ronaldinho 3 gólt szerzett. A BL-ben hárman 5 gólt szereztek 4 meccsen.

- Az elmúlt szezonban 8 meccsen (239 perc) 6 gólt szerzett a Pato (2 gól)-Huntelaar (4 gól)-Ronaldinho (0 gól) hármas. Ők hárman csak egy BL meccsen játszottak együtt: a MU ellen 67 percig, és Ronaldinho szerzett gólt közülük.

- Mindössze 14 percet játszott együtt a 4 játékos az elmúlt szezonban! A Fiorentina ellen idegenben az utolsó 14 percet mind a négyen a pályán töltötték, amikor is 0-1-ről, 2-1-re megfordítottuk a meccset. Huntelaar és Pato is gólt szerzett.

Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.05. 10:58

Hm, úgy néz ki, hogy Kaká-t operálni kell, s emiatt 2 hónapot kell kihagynia...kezdem azt hinni, hogy a vezetőségünk nem is olyan hülye, mint azt sokan gondolják. Komolyan az a véleményem, hogy tudták előre, Kaká nem sokáig "húzza" már, főleg ami a térdét illeti...
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Neo3 » 2010.08.05. 13:48

Hardy írta:Hm, úgy néz ki, hogy Kaká-t operálni kell, s emiatt 2 hónapot kell kihagynia...kezdem azt hinni, hogy a vezetőségünk nem is olyan hülye, mint azt sokan gondolják. Komolyan az a véleményem, hogy tudták előre, Kaká nem sokáig "húzza" már, főleg ami a térdét illeti...

igen, erről volt is szó anno, de sokan csak üres dumának tartották. sajnálom szegényt :( de képzeljük el, mi lett volna vele, ha a Citybe igazol! ott aztán aprították volna rendesen...
Neo3
Aktív felhasználó
Aktív felhasználó

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.05. 20:02

A milannews is ezt a Kakás témát taglalja. Egy amolyan Milan átokról ír, amelynek áldozatáúl esett Shevchenko után Kaká is. Mind a ketten, miután eligazoltak a Milantól folyamatosan sérülésekkel bajlódnak/bajlódtak, és nem számítanak alapembernek sem a csapatakban, mert képtelenek formába lendülni. Szerintem meg csak arról lehet szó, hogy mivel mind a ketten vezérnek, sőt első számú sztárnak számítottak a Milannal, egyszerűen nem tudnak hozzászokni az új körülményekhez, vagyis hogy az új csapatukban már nem ők számítanak a legnagyobb Istennek.
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: emerick » 2010.08.06. 16:52

Sziasztok. Nem olyan régen regisztráltam, de akkor csak egy videót keretem, a napokban visszatértem és itt az ideje aktívkodnom. Ez az első hozzászólásom és ugyan láttam, hogy van bemutatkozó topic (majd megejtem ott is), úgy érzem a kedvenc csapatom topicja érdemli meg ezt a "részemről" megtiszteltetést.

Ennyit az off-ról, elnézést érte, csak nem akartam semmistől a témába vágni. A Kaká témához, mert látom most aktuális, egyet tudok érteni azzal, hogy amiatt nem megy neki, mert nálunk vezéregyéniség volt, míg az új csapatában nem az. Szerintem Kaká kifejezetten szervező játékos, soha nem felejtem el, hogy a legutóbbi BL győzelmünknél, gyakorlatilag Ő vitte a vállán a csapatot a döntőbe. Majd hogy nem minden támadásunkban benne volt, a labdákkal Őt keresték és Ő osztotta szét azokat. Egyszerűen két szervezővel nem lehet játszani, már pedig a Real-nal erre a szerepkörre c.ronaldocska élvez előnyt. Tipikusan a két dudás nem fér meg egy csárdában eset. És most külön peche van, hogy kidőlt, mert új edző, új elképzelések. Ha Mourinho nem számolhat vele a felkészülésben egy bizonyos hadrendet felépít, kíváncsi leszek, hogy passzintja bele Kaká-t. Sheva-val nem tudni mi történt, hiszen Ő visszatért a baráti környezetbe, de akkor sem kapott újra szárnyra, elképzelhető, hogy Kaká se lesz már soha a régi, sőt ez sokkal valószínűbb.

Kerülve a duplázást, ide írom még. Mit vártok a mai meccstől? A Pana megverte az intert, bár ez semmit nem jelent, azért nem gyenge csapat. Nem tudom hol járhatnak a felkészülésben... Szurkolok, hogy Allegri megszerezze első győzelmét, de a realitásként inkább egy ikszet várok. A fiatalok közül a Merkel srác nagyon tetszik (már a játéka persze :D), bár Ő pont nem olasz. De Verdi-n is látok biztató jeleket. Jó lenne pár fiatal. És annak is örülök, hogy a nagy brazil családunk lecsökkent. Azt hiszem a 3 legjobb maradt itt.
Milan Tu Sei Tutta La Mia Vita
emerick
Regisztrált felhasználó
Regisztrált felhasználó

Adott: 2 köszönöm
Kapott: 4 köszönöm
Kedvenc csapat: AC Milan, Manchester United

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.07. 12:13

Sheva-val nem tudni mi történt, hiszen Ő visszatért a baráti környezetbe, de akkor sem kapott újra szárnyra, elképzelhető, hogy Kaká se lesz már soha a régi, sőt ez sokkal valószínűbb.

Azt azért ne feledd, hogy amikor Sheva visszatért, már ugyanúgy nem körülötte forgott a világ Milánóban, ahogy Londonba sem. Anno csapatkapitány helyettes is volt, imádták a szurkolók tehát valódi vezérnek számított. Amikor visszatért jól tudta ő, hogy ezt a szerepet nem töltheti be újra, és talán a szurkolók sem úgy fognak viszonyulni hozzá, ahogy előtte. Szóval szerintem miután visszatért ugyanolyan pszichés gondokkal küzdött, mint a Chelseanél, azért nem tudott jó teljesítményt nyújtani, hiába ismerte a környezetet.

A Pana meccset megakartam nézni, de végül nem volt kedvem felkelni 2-kor, és azt hiszem jól döntöttem, mert 0-0 lett a meccs, és állítólag nem nagyon sziporkáztunk... :)

Flamini interjú a milannews-on:

3 év, 3 különböző edző: lehet ennél komplikáltabb a helyzet?

Ez egy elég különös helyzet, figyelembe véve, hogy az Arsenalnal 4 évig csak Wenger volt az edzőm. A Milannal másképp mennek a dolgok. Elégedett vagyok az Ancelottis időszakkal, aki helyet adott nekem, és segített a beilleszkedésben. Leonardonál azt gondoltam, hogy kezdő leszek...kezdetben meg is kaptam a lehetőséget, aztán áldozatául estem annak, hogy megváltozott a felállásunk és a csapatnak nehézségei voltak: végül a padon kötöttem ki, és nagyon keveset játszottam. De most változik a helyzet!

Miért?

Mert nagyon kedvelem Allegri játékát: modern, dinamikus, támadó és kiegyensúlyozott! Csak így lehet nyerni! Hiszek az edzőnkben!

Ez azt jelenti, hogy Leonardoban kevésbé hitt?

Csak azt mondom, látszik hogy Allegri ismeri a focit. Egy egységes csapatot akar, amelyben mindenki védekezik, és mindenki támad. Ezzel a filozófiával azonosulni tudok.

Soha nem gondolt arra, hogy elmenjen a Milanból, amikor nem játszott?

Nem, mert nem adom fel. A Marseille-ben és az Arsenal-ban is fontos szerepem volt, és addig nem megyek el a Milantól, amíg itt nem sikerül ugyanezt elérnem.

Az ön belépői néha eléggé kemények és lapot kockáztat velük. Tesz valamit az ellen, hogy ezeket az ösztönöket megfékezze?

Ez az én játékstílusom: a lábakkal és szívvel játszok. Nem vagyok gonosz, talán csak egy kissé agresszív, de ez amiatt lehet, hogy 4 évet töltöttem el a Premier Leagueben, ahol bizonyos belépőket másképp értékelnek.

milannews.it
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.07. 12:58

Alexander Merkel, a Milan új felfedezettje nyilatkozott a Pana elleni meccs után:

" Jól vagyok, és boldog vagyok. Ez egy varázslatos pillanat számomra, azért is mert élvezem hogy ennyit játszhatok! Érzem az edző bizalmát és ez nagyon fontos. A meccsen sokszor érek labdába, és sokat vagyok játékban. Jól megértem magam azokkal a játékosokkal, akikhez közel vagyok, pl Borrielloval és Patoval, de a többiekkel is, akik egy kicsit hátrébb játszanak. Sok bajnok van a csapatban, remélem, hogy sokat tanulhatok tőlük, és én is nagy bajnokká válhatok. "

milannews.it
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: emerick » 2010.08.07. 13:26

Én meg elaludtam a meccs előtt egy órával. De az eredményt látván, meg hallva a mutatott teljesítményt, lehet közben aludtam volna el. Szurkolok már Allegrinek, hogy legyen egy győzelme végre, de azért örülök, hogy jó csapatokkal játszuk a felkészülést (Lyon, Arsenal, Pana és hátra van még a trofeo TIM, a Juventus a Berlusconi kupán, na meg a Barca), ez még jól jöhet az idény kezdeten, amikor kiscsapatokkal kezdünk. Bár a két első ellenfél nem lebecsülendő, újonc csapatokkal sosem kellemes játszani az idény elején, azért bízom benne, hogy papírforma lesz.

Dinho körül valami suskuss van, de pontot kellene rakni a végére, mert ha megy, akkor kell valaki, a rajtig viszont már nincs egy hónap, ergo beépíteni ilyen rövid idő alatt egy új embert nem szerencsés. Én ezért örülnék Lazzari-nak például, mert Allegri jól ismeri, tudja hogy kell vele bánni stb.

Sheva egyébként a Kijevben újra hatékony, ugyan az már egy másik színvonal, de meglehet, hogy ha nálunk visszatérte után rögtön betalál, akkor az önbizalma is megjött volna, nyilván ahogy telt az idő eredménytelenül, annál inkább begörcsölt.
Milan Tu Sei Tutta La Mia Vita
emerick
Regisztrált felhasználó
Regisztrált felhasználó

Adott: 2 köszönöm
Kapott: 4 köszönöm
Kedvenc csapat: AC Milan, Manchester United

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.07. 13:33

A klub tegnap hivatalos közleményben tudatta, hogy Ronadinho és T.Silva érinthetetlenek, szóval nem hiszem, hogy el fogjuk őt/őket adni. Vagyis Silva esetében biztos vagyok hogy nem, viszont szerintem ha Ronaldinhoért megfelelő ajánlat érkezik, akkor eladjuk. Egyrészt mégis 30 éves már, másfelől egyes hírek szerint már Berlusconi sem zárkózna el attól, hogy pénzt csináljunk belőle, mert így akkor lenne pénz igazolásokra.
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Neo3 » 2010.08.07. 20:35

Nálunk hatalmas vihar volt az éjjel, lemaradtam a meccsről. De a 0-0-ás végeredményt látva nem maradtam el semmiről :) A Digi nemrég ismételte a meccset, ott megnéztem. Sok volt a Pana helyzet :S
Neo3
Aktív felhasználó
Aktív felhasználó

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.07. 20:47

Jajaj, én is megnéztem az ismétlést. Igen, több helyzete volt a Pananak, de szerintem mi sem voltunk annyira rosszak, mint azt sokan írják pl az acmilan.hu fórumán. Látszott, hogy fáradtak a fiúk, a Pana meg előrébb jár a felkészülésben, szóval ezért sem rossz ez az eredmény, és hát nekünk is voltak helyzeteink, amelyekkel nyerhettünk volna.
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Neo3 » 2010.08.07. 22:56

Hardy írta:Jajaj, én is megnéztem az ismétlést. Igen, több helyzete volt a Pananak, de szerintem mi sem voltunk annyira rosszak, mint azt sokan írják pl az acmilan.hu fórumán. Látszott, hogy fáradtak a fiúk, a Pana meg előrébb jár a felkészülésben, szóval ezért sem rossz ez az eredmény, és hát nekünk is voltak helyzeteink, amelyekkel nyerhettünk volna.

És még nem is volt itt Ronaldinho, Pato, Ambrosini,...
Neo3
Aktív felhasználó
Aktív felhasználó

HozzászólásSzerző: Hardy » 2010.08.10. 11:55

Pato a gazzetta-nak adott interjút a Milanról ill. főleg a brazíl válogatottról:

Pato, a legszebb, vagy a legkönnyebb négy év ( a válogatottról van szó) következik? Győzelemre vagytok ítélve.

Bizonyos, hogy ez a négy év nagyon fontos a Selecaonak és az egész országnak. Azonban nekünk játékosoknak egy kissé visszafogottnak kell lennünk, pozitív értelemben: a saját klubcsapatunkra kell koncentrálnunk, jól kell teljesíteni a bajnokságban, csak így lehet kiérdemelni a válogatottságot. Íme, miért kell mindig előbb a Milanra gondolnom: ez a legjobb módja, hogy jól játszak a válogatottban.

2014-ben 25 éves leszel: még mindig fiatal, de akkor már 8 szezonnal a legmagasabb szinten a hátad mögött.

Hogy kiérdemeljem a részvételt azon a VB-n, ugyanazt a filozófiát fogom követni, amit eddig is: dolgozni sokat és jól.

Menezes a legirigyeltebb szövetségi kapitány a világon. De a leggondterheltebb is: ha nem nyeri meg a 2010-es VB-t, ő lesz a fő bűnős. Mit gondolsz az új szövetségi kapitányról?

Azt hiszem, hogy ő nagyon jó edző, és elég erős, hogy bírja a nyomást.

A VB után 2 évvel a te országod rendezi az Olimpiát: mondhatjuk, hogy Brazília számára ez két vizsga lesz?

Ez egy fantasztikus és különleges helyzet. És egy hatalmas lehetőség Brazíliának, hogy fejlődjön. Nem fogunk csalódást okozni sem 2014-ben, sem 2016-ban!

Ismered Neymart, Menezes másik csillagát?

Most ismertem meg őt, előtte soha nem beszéltem vele. A tv-ben láttam a góljait, egy robbanékony csatárnak tűnik (a cikkben seconda punta-nak van írva, ami annyit tesz, hogy nem Coulibaly féle nagy darab, lekötőcsatárról van szó, hanem az ellenkezőjéről :D ), de ha Menezes úgy dönt, hogy együtt játszat minket, biztosan együtt tudunk majd működni.

Kaká és Ronaldinho nehéz időszakot élnek meg.

Nagyon örülök, hogy Kaká operációja jól sikerült. 3-4 hónapon belül újra a megszokott bajnokot láthatjuk a pályán. Ami Ronaldinhot illeti, neki egy kis fizikai problémája van, de nagyon keményen edz. Azt akarom, hogy maradjon a Milannal, hogy gólt lőjön és gólpasszokat adjon nekem...

Dunga megfogja bánni, hogy nem számolt veled a VB-n?

Erre a kérdésre jobb, ha nem válaszolok.

Jó utat Pato! Reméljük találkozunk a Maracanaban 2014.07.13-án a döntőben: Te és Brazília az egyik részről, és Prandelli olasz válogatottja a másikról.

forrás: La Gazzetta dello Sport
Kép

Hardy
Adminisztrátor
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: RedSox » 2010.08.10. 12:10

(a cikkben seconda punta-nak van írva, ami annyit tesz, hogy nem Coulibaly féle nagy darab, lekötőcsatárról van szó, hanem az ellenkezőjéről ),

A Debrecen innen sem maradhatott ki :D
RedSox
Moderátor
Moderátor

Adott: 319 köszönöm
Kapott: 177 köszönöm
Kedvenc csapat: Debrecen
Kedvenc játékos: Adamo Coulibaly

ElőzőKövetkező

• Reklám, hírdetés, partnerek

Vissza: Olasz foci / Serie A